Entendre FeedBurner

Fa dies que em barallo amb FeedBurner per a mirar d’entendre les dades que em proporciona. Es suposa que FeedBurner mesura i proporciona el nombre de subscriptors del feed. Ja m’ha costat d’entendre els conceptes “subscriptors” i “feed”, però crec que finalment me n’he sortit. Ara bé, malgrat que la interfaç del programa ha estat traduïda al castellà, l’ajuda no ho ha estat, i el meu anglès és de pa sucat amb oli.

Així que de totes les dades que em proporciona FeedBurner sols entenc, crec, el nombre de subscriptors. Però no sé què caram són els “alcances” o “hits”. Probablement abusant de la paciència dels pocs lectors que em seguiu, algú em podria fer cinc cèntims del que signifiquen les dades de FeedBurner, de forma que ho pugui entendre un negat en aquests temes com jo? M’he permès posar-vos com exemple les dades d’ahir mateix.

En definitiva, els dubtes que tinc són:

a) Els subscriptors han visualitzat tots el feed? És a dir, si en les dades que aporto més avall figuren 18 subscriptors en un dia determinat, vol dir que 18 persones han visualitzat el meu feed en un dia determinat a través d’algun lector de feeds?

b) En un apartat hi figuren “Web browsers”. Concretament, assenyala 32 “hits” d’un web browser de Firefox. Vol dir això que el feed ha estat visualitzat en 32 “web browser”, a més dels subscriptors esmentats a dalt? O ambdues dades es superposen?

c) Crec que els “bots” són robots que exploren automàticament el feed. Si és així, els “hits” que s’hi esmenten són independents dels altres esmentats més amunt? Per exemple, a costat de Facebook hi figuren 14 hits. Què significa aquesta dada?

Si algú em pot aclarir tot això, tindrà l’agraïment etern d’un blocaire bastant novell.

2 comentaris :: Entendre FeedBurner

  1. - Els hits són el número de persones que han vist o fet click el contingut del teu feed.

    - Quan diu Firefox és que fan servir el navegador com a lector de feeds. No m'acabo d'aclarar en si s'han de sumar enlloc o si ja formen part d'altres estadístiques.

    - Els bots són independents. Si no m'equivoco, els hits de Facebook són quan poses un enllaç al facebook o si tens algun plugin relacionat amb el teu blog.

    Espero haver-te ajudat,
    Pol

  2. Gràcies, Pol.

Publica un comentari a l'entrada