On eren els diputats ?

La fotografia adjunta ha estat publicada avui mateix en l’edició impresa de la Vanguardia i correspon a una sessió del Parlament Europeu del dia 12 de novembre, concretament al moment en que intervé el Sr. Nikiforos Diamandouros, Defensor del Poble Europeu, per a presentar al plenari el seu informe anual. Malauradament s’ha convertit en un tòpic això de mostrar fotografies amb els escons buits de parlamentaris, però és que fa mal de veure-ho! El Parlament Europeu té 736 escons, i a la fotografia en qüestió n’hi apareixen 85, dels que tots menys un estan buits. Fent el càlcul proporcional, a l’hemicicle hi devia haver, en aquell moment, 8,66 parlamentaris, un 1,17 % del total.

A veure, abans de malpensar millor que explorem totes les possibilitats, no fos cas que la cosa tingués una explicació ben normal i nosaltres aquí criticant. Si no surten més parlamentaris a la fotografia, potser:
  1. Perquè han decidit fer un boicot al parlamentari solitari que es veu a la fotografia, i en realitat s’han amuntegat tots a l’altra banda de l’hemicicle, tot sigui per no seure prop d’aquell pària i sortir a la mateixa foto.
  2. Perquè en el precís moment en que es va fer la foto eren tots al lavabo (i de lavabos n’hi ha molts al Parlament Europeu)
  3. Perquè, en realitat, ja era l’hora de plegar i el senyor que seu al seu escó encara no s’havia despertat.
  4. Perquè el Defensor del Poble Europeu és un pesat que no hi ha qui l’aguanti, i tant de sacrifici no se’ls pot demanar als parlamentaris (excepte al que es va quedar, que potser dormia)
  5. Perquè al tal Defensor del Poble el van enredar i el van convocar a una hora en que no hi havia Ple.
  6. O perquè el Defensor del Poble va comparèixer a l’hora que li va petar i és clar, sols quedava el bidell (que no és un parlamentari, que és el bidell que berena!)
No sé, potser hi ha altres explicacions possibles, però per aquest camí no sembla que en pugui sortir cap d’honorable. És que ses senyories no podrien fer un esforç per a quedar bé, per sortir a la foto al menys, que això els hauria d’agradar? I si no el poden omplir, que no en diguin Ple.

La tant comentada desafecció cap a la política i cap als polítics es nodreix d’imatges com aquestes, i als que creiem en la política i volem creure en els polítics ens ho posen molt difícil, la veritat.

1 comentaris :: On eren els diputats ?

  1. Aquest diputats ja comencem a semblar certs funcionaris.

Publica un comentari a l'entrada