Escoltant Roca Junyent

He tingut avui el plaer d’escoltar Roca Junyent en una entrevista que li han fet al programa Divendres de TV3. Ha parlat de la iniciativa “Esto sólo lo arreglamos entre todos”, de la que n’és un dels principals impulsors, a través de la fundació Confianza.es, i he de dir que, s’estigui d’acord o no amb la orientació política d’aquest senyor, cal reconèixer-li un seny i un sentit de país admirables. De tot el que ha dit, m’he quedat principalment en que no ens podem quedar de braços plegats davant una situació de crisi com la que vivim, sols perquè perjudica políticament a l’adversari.

És a dir, que malgrat que és indubtable que la crisi perjudica políticament als partits que són al poder, resulta irresponsable que ens en alegrem i esperem que tot s’acabi d’enfonsar amb l’esperança de treure’n un rèdit electoral. Alguns pensen que col·laborant en la superació de les dificultats ajuden a l’adversari polític, i no estan disposats a transigir-hi de cap manera. És una qüestió de prioritats: el país i els ciutadans, o l’avantatge polític.

Tenen sort els que així pensen que sovint als ciutadans ens entra més fàcilment el discurs demagògic que el més realista i assenyat. I és una llàstima, però veus com la de Roca Junyent no abunden.

Per la seva banda, Josep Antoni Duran Lleida ha avançat que CIU donarà suport al pacte anticrisi en el Congrés dels Diputats, malgrat que el troba insuficient. També és una bona notícia, i està en la línia de l’apuntat per Roca Junyent. No cal estar d’acord amb tot. CIU té tot el dret del món a fer oposició en allò que cregui convenient per als interessos del país, i si el pacte li sembla insuficient, no té perquè deixar de reclamar que s’ampliï fins on sigui necessari i contempli totes aquelles mesures que objectivament consideri necessàries per a reprendre l’activitat econòmica. Però això no ha d’impedir que en allò que sigui convenient, col·labori amb el mateix dimoni si cal, en interès de tots, no en els seus únics interessos polítics. També ho ha recordat en Roca: CIU té una gran tradició pactista.

És possible que els anunciats pactes de Zurbano no acabin essent la solució que necessita el país. Ja ho veurem, però de moment no es plantegen alternatives i, al final de tot el procés, sigui quin sigui el resultat, es veurà qui ha treballat per a tirar aquest país endavant i qui ho ha fet per a guanyar unes eleccions.

0 comentaris :: Escoltant Roca Junyent

Publica un comentari a l'entrada