La neu ja ho té, això

Potser perquè sóc simple, jo penso que a l’hivern ha de fer fred, a l’estiu calor, vent a la tardor i han de brotar les floretes a la primavera i cantar els ocellets. I també penso que si neva o plou tindrem molèsties que haurem de suportar. El temps, com el futbol, és així. Conformisme? Caram, realisme!

Per això, tot i que algunes crítiques crec que són justificades, la majoria de coses que es diuen, respecte als serveis públics, quan cau una nevada, em semblen exagerades. Probablement si visquéssim en alguns indrets del Pirineu, o en algun país nòrdic, estaríem força acostumats a les incomoditats que ara ens semblen tant insuportables. També és cert que els serveis públics estarien més preparats per a fer front a situacions com la de la nevada d’aquests dies.

Però som on som. En aquest país cau una nevada d’aquestes de quan en quan. Sempre ens ve de nou perquè no és habitual, i exigir a l’administració que disposi d’uns mitjans preventius força costosos i que s’utilitzaran ben poc, em sembla, si més no, abusiu. Ja m’agradaria a mi que el meu carrer fos netejat per la maquinària de l’ajuntament a primera hora del matí, tot just quan cau la primera volva de neu! Però no pot ser i m’he d’aguantar. No hi haurà, perquè no hi pot ser, una màquina per a cada carrer.

És clar que cal exigir-li a l’Ajuntament i a l’administració de la Generalitat un cert grau de prevenció. No pot ser que sempre ens agafi, com es diu vulgarment, amb els pixats al ventre, però hi haurà una part d’incomoditat que hem d’estar disposats a suportar, perquè aquest no és un país de neus i en tot no es pot estar.

I deixem-nos de murgues, que els impostos no donen per tant!

0 comentaris :: La neu ja ho té, això

Publica un comentari a l'entrada