Un anunci seriós, o quasi

No sóc dels que llegeixen fil per randa tota la publicitat que cau a les meves mans, perquè al final no em quedaria temps per a llegir res més. Però avui, mentre recollia la paperassa de la bústia per a destriar la correspondència seriosa de tot allò que no és més que publicitat, m’ha cridat l’atenció un anunci força curiós. El reprodueixo tot seguit, perquè crec que fa patxoca i és força interessant:


En primer lloc cal destacar-ne el format. L’anunci ve en un paperet de 10,20 x 7,20 cm., retallat a tisora i aparentment fotocopiat. És, doncs, un format força modest, la qual cosa indica una manca de mitjans notòria que descarta la presència al seu darrera de cap empresa més o menys consolidada. Més aviat dóna la impressió que la infraestructura mobilitzada per a emprendre aquesta “campanya publicitària” es redueix a una o dues persones dotades d’impressora, uns quans folis, unes tisores i una estona per a fer la bustiada.

És clar que, com que l’anunci prové d’un “Maestro Kina Curandero”, el negoci deu entrar dins del camp dels professionals i no de les societats. I ara que hi som, la segona cosa en la que m’he fixat és en qui és l’anunciant, que evidentment no conec de res. Sé el què és un “maestro”; un que ensenya quelcom o un que és molt hàbil i competent en una art determinada, com un torero. També sé el què és un “curandero”; un sanador, un que cura per mitjans no estrictament mèdics, sinó més aviat per mitjà d’uns poders que ni ell mateix sap d’on ha tret. Del que no en tinc ni idea és del terme “Kina”. La Wikipedia em diu que pot tractar-se d’un tipus d’eriçó de mar propi de Nova Zelanda, de la moneda oficial de Papua Nova Guinea, d’una compositora musical nordamericana o d’una boxadora peruana. Cap d’aquestes definicions em serveix i com que no me’n surto, dedueixo que es tracta d’un terme esotèric i que per tant, és natural que no sàpiga el què significa, o perdria tot l’interès.

En qualsevol cas em sembla que es deu tractar d’una espècie de bruixot dotat de poders extraordinaris, a jutjar per l’oferta de serveis que conté l’anunci. Però anem per parts, com deia Jack l’esbudellador. Diu que “soluciona todos los problemas sentimentales, une parejas, novios y SEPARADOS”. Déu n’hi do. El fet que als separats els hi atorgui la solemnitat d’unes majúscules, em fa pensar que deuen ser la seva especialitat, tot i que em sembla una mica redundant. Si uneix parelles vol dir que abans han estat separades. O, potser, es refereix als separats en termes legals, els que no estan junts ni divorciats, encara que no sembla que aquest fulletó tingui un contingut massa jurídic. Diu que “detiene divorcios, retira amantes”. Noi, ja se sap que això del divorci, un cop ho has començat, costa molt de parar, així que, si te’n penedeixes, sempre pots recórrer al mestre Kina per a que deturi el procés. La cosa de retirar els amants no sé com deu anar. Algun conjur per a que l’amant es fastiguegi de tu i foti el camp? Per exemple, que s’adoni que ronques o que et talles les ungles del peu a la cuina.

“Atrae la pareja sin causarle daño, ni efectos secundarios”, com tota medecina que es tingui per tal. Que no tingui efectes secundaris està bé. Si enamores algú, al menys que no es maregi. “Potencia los sentimientos y el deseo de ser amado para que venga, sumiso, obediente y fiel”. Quasi que sembla que estiguem parlant d’un gos! Això no serà un efecte secundari? En conec algun que de tan enamorat ha quedat estabornit per tota la vida.

El què ve a continuació no sembla tan extraordinari: neteja males vibracions, desfà el mal d’ull, cura la impotència masculina, fa que els negocis et vagin bé... Vaja, l’habitual de qualsevol mestre Kina. Està bé la cosa dels “amarres a distancia”. Deu ser com tirar el llaç, o la sageta de Cupido.

L’extraordinari de tot plegat és que els resultats són immediats i garantits al 100% en dos dies. La garantia no podia faltar. No ho diu, però suposo que si no funciona, si es desfà el “amarre”, si el divorci no s’atura en dos dies, si la parella no et ve submisa i obedient o la cosa de la potència sexual no acaba de funcionar, et deu tornar els diners. Sinó, com ho garanteix? Hi ha un telèfon mòbil, i això, certament, és garantia de seriositat, molta seriositat. Per cert que l’he esborrat, no fos cas que tingués algun problema amb el gremi de mestres Kina. Qui sap si aquest paio està col·legiat!

0 comentaris :: Un anunci seriós, o quasi

Publica un comentari a l'entrada