Els rics guanyen menys. Ens enfonsem!


Les coses van malament, tant que La Caixa, al 2008, ha tingut uns beneficis nets de sols 1.802 milions d’euros. Pobres! Han guanyat un 27,6% menys que el 2007. Potser fins i tot em faran llàstima. No sols ells. En el BBVA, per exemple, els guanys han estat de 5.020 milions d’euros, un 18,1% menys que l’any anterior.

Jo comprenc que un sistema com el nostre no pot funcionar bé si els bancs i caixes no guanyen diners. Em sembla que ho entenem tots. Però no puc deixar de pensar que, mentre els pobres mortals en perdem, els rics guanyen menys. I no és el mateix.

I tampoc puc oblidar que aquesta crisi actual ha començat com una crisi financera, motivada per la total incompetència d’aquells a qui, durant anys, hem anat confiant els nostres estalvis. No es tracta d’una pujada sobtada del preu del petroli, no és un desastre natural que encareix les matèries primes, ni un conflicte regional o a gran escala el que ens ha portat a aquesta situació de crisi. Simplement, ha estat una barreja mortal de cobdícia i incompetència en aquells que porten les regnes del món financer.

I ara els hem d’ajudar. Quin remei! Cornuts i pagar el beure, perquè si el món financer s’enfonsés, això seria molt pitjor. Però per favor, que no ens insultin passant-nos per la cara una reducció de beneficis. A la fi, algú podria pensar que, si els necessitem per a que el sistema s’aguanti, seria bo canviar de sistema.

0 comentaris :: Els rics guanyen menys. Ens enfonsem!

Publica un comentari a l'entrada