Interessos de partit

Quan en Duran diu que CIU no votarà els pròxims pressupostos generals de l’Estat, i ho diu sense saber com seran ni què representaran, està dient que la seva única prioritat es forçar unes noves eleccions, una postura per suposat legítima i que coincideix al 100 % amb la del PP, tot i que el PP té més presa que CIU, que espera que això no passi fins l’any que ve, no fos cas que les eleccions generals acabessin per coincidir amb les catalanes.

Res a dir, tret d’una pregunta que sols amoïna als que no gaudim d’interessos partidistes i sols els patim: on són, doncs, els interessos generals que haurien de prevaldre sobre els de partit? Descartar de bones a primeres qualsevol opció sense ni tant sols conèixer-la, pot ser acceptable en negocis de pa sucat amb oli o quan t’hi jugues, únicament, els teus quartos, però no quan el que està en joc és l’estabilitat econòmica i política de tot un país. Si els pressupostos s’han de debatre cap a final d’any i encara no es coneixen, si a fi de comptes es volen forçar unes eleccions durant la primera meitat de l’any que ve i no abans, si el que interessa és la política de partit i no la de país, al menys caldria guardar les aparences i no ensenyar tant aviat les cartes. Per què anunciar-ho? Ja tindran temps de votar en contra, no? Que sembli que el ciutadà també importa.

Més que res, perquè aquesta aparença de responsabilitat i sentit de país que CIU ha cultivat fins ara, sovint justificada, se’n va en orris quan els seus dirigents no se’ls acut altra cosa que dir clarament i a priori que no pensen debatre de política ni d’economia. Posats a fer, ja que s’ha perdut la vergonya, que expliquin quins són aquests interessos de partit que prevalen, pel que sembla, sobre els del país. I que no s’oblidin que, contra el que els pugui semblar, als ciutadans ens interessen totes les idees, totes, les seves també.

0 comentaris :: Interessos de partit

Publica un comentari a l'entrada