Tarda de futbol i de vots

A mi el futbol no m’agrada. Ho sento, però d’aquests encara en quedem alguns. Així que si el 28 de novembre guanya el Barça i perd el Madrid, fantàstic, però si perd el Barça també em quedaré tant ample. Si algú ho creu necessari, no tinc cap inconvenient en demanar perdó. M’avorreix el futbol i per més que m’hi esforci no aconsegueixo interessar-m’hi. Així que a mi, al menys, no m’afectarà directament que coincideixin en un mateix dia les eleccions al Parlament i el Barça-Madrid. Si no voto, no serà per això.

Però i si fos un culé convençut o un madridista motivat? Es creu algú que deixaria de votar perquè aquell dia o el d’abans hi hagués partit? Que potser aquest partit ha de durar tot el dia? Poc valdria el meu vot si es vengués per hora i mitja de futbol. El que ja seria el summum és pensar que el sentit del meu vot, a més, es veuria influenciat pel resultat del partit, o per la mateixa celebració d’aquest, fos quin fos el resultat. I que es polititzi la coincidència de futbol i eleccions diu molt poc dels que hi veuen maniobres electoralistes del govern o de qui sigui. Em sembla que l’eurodiputat Ramon Tremosa s’hauria de mantenir dins la seva moderació habitual i evitar exabruptes com el que ha deixat anar, comparant Montilla amb Franco per aquest fet. I hauria estat bé que en Mas el corregís.

Ja ho dic ara, al futbol no hi aniré, però és possible que vagi al cinema si fan una bona pel·lícula, i encara em quedarà temps per a votar.

Curiós que la data de les eleccions sigui motiu de polèmica. Escandalitza a alguns que el govern acabi el seu mandat i la legislatura es tanqui quan es compleix el període normal de quatre anys. Pel que sembla, es volia que pleguessin abans, potser perquè hi ha pressa per a ocupar el seu lloc. Com a ciutadà m’hauria emprenyat que aquells a qui vaig elegir fa quatre anys per a fer una feina pleguessin abans d’hora. El mandat era de treballar fins al darrer dia. Si no ho han fet bé, no els pagarem, és a dir, no els votarem i ja està, però seria inacceptable que deixessin la feina per fer quan l’encfàrrec era ben clar: quatre anys de govern. I crec que això val per a tots els partits, és a dir, tan si governen uns com els altres.

Què hi ha més normal que una legislatura que acaba quan diu la llei i quan esgota el seu mandat, i què té d’estrany una tarda de futbol, de cine, de menjar a cal sogre o de donar el volt? El que està fora de lloc és treure en Franco a passejar. Segur que hi ha coses més serioses de què parlar.

0 comentaris :: Tarda de futbol i de vots

Publica un comentari a l'entrada