Preguntes impertinents


Si no m’equivoco, la d’avui és la tercera jornada de consultes sobre la independència de Catalunya. Deixant de banda l’entusiasme de les entitats organitzadores i la innegable bona voluntat que hi posen, com també la que sembla una excel·lent organització, que no puc deixar d’admirar, he de confessar que en ocasions com aquesta sempre em passen pel cap qüestions de les que ningú parla. Serà que són rares i estrambòtiques? Serà que dir-ho no queda bé? O és que jo sóc rar?

Vet aquí tres preguntes que se m’acudeixen:

1.- La valoració preestablerta, fixada d’antuvi i inamovible, és que les jornades de consulta sobre la independència són un èxit, sigui quin sigui el resultat? I pregunta derivada: s’ha decidit no tenir en compte la participació?

2.- Com han obtingut les entitats organitzadores el “cens electoral”? I pregunta derivada: els partit polítics poden fer el que vulguin amb les dades del cens electoral, en qualsevol moment i en qualsevol lloc?

3.- Si, com sembla, i llevat d’excepcions minoritàries, sols voten els favorables a la independència, vol dir que qui al final no sigui a la llista de votants és contrari a la independència? I preguntes derivades: a) què se’n farà de la documentació electoral, llistes incloses, una vegada acabada la jornada?, i b) a qui no hagi votat al final de la jornada l’ha de preocupar que hom pugui presumir que no és partidari de la independència?

Serà que tinc un dia tonto i em surten preguntes políticament incorrectes. Val més que no en feu cas.

5 comentaris :: Preguntes impertinents

  1. Les entitats organitzadores no el tenim pas, el cens. D'on ho heu tret, això?
    La documentació es destruirà.
    Abans de fer el ridícul públicament amb aquestes preguntes, va bé informar-se una mica.

  2. Vet aquí tres respostes pertinents:

    1.- Pel que fa a l'anàlisi dels resultats depèn de les circumstàncies concretes de cada municpi. En el document que adjunto es pot comprovar quina és la participació esperable a cada municipi tenint en compte diferents variables, per tant, en funció d'un resultats superiors o iguals als esperats es pot considerar que la consulta ha estat un èxit en relació a la participació.

    Enllaç: http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/participacio25a.pdf

    2.- Evidentment que no es pot disposar del cens electoral i que des de l'administració no se'n pot fer el que es vulgui, s'ha de respectar la llei de protecció de dades! Ara, tenint en compte les circumstàncies , això no ve al cas. Les comissions organitzadores no han obtingut cap cens electoral, simplement s'obté el número actualitzat de persones empadronades al municipi i a través de l'acreditació documental de que la persona està empadronada al municipi i una vegada garantit a través d'un sistema informàtic que no s'ha votat en cap altre municipi, la persona pot emetre el vot. Evidentment hi ha la possibilitat d'un petit marge d'error. Per més informació respecte aquest funcionament et remeto al protocol organitzatiu que et pots descarregar al segúent enllaç: http://referendumindependencia.cat/documents/

    3.- Simplement voten els que volen votar, sense més, ja que totes les persones que voten que no , és evident que no són partidaris de la independència. I també hi ha gent que sigui independentista i decideixi no votar, per les raons que sigui.
    En relació a les dades, hemn de tenir en compte que no es prenen dats de les persones que voten, només s'agafa el número de DNI que queda xifrat a través d'un programa informàtic. La resta de documentació, és a dir els vots emesos, les llistes del vot anticipat... es destrueix.

    En fi, que jo he decidit fer-te cas, perquè fer-se preguntes és un exercici molt sa.

    Salut,

    Àngel OP

  3. Gràcies per les teves respostes, Àngel, força pertinents.

  4. Per la pregunta 3, jo que vaig ser membre de la comissió d'informàtica del meu poble, t'he de dir que la base de dades amb les dades, a part de indesxifrable, s'acaba destruint al final de la jornada i qui vulgui pot demanar ser present al moment de la destrucció.

    En cas de que algú aconseguís la llista de DNIs encriptats hauria d'aconseguir que el cap d'informàtica de la Coordinadora li digués exactament el sistema utilitzat per encriptar els números, ja que no hi ha altra manera d'aconseguir la llista original. Un cop fet això, hauria d'aconseguir una llista que relacionés els noms dels ciutadants amb el DNI, que dubto que sigui senzill.

  5. La desinformació és perillosa Octavi... per molts blocs passen coses d'aquestes...

Publica un comentari a l'entrada